Usuń zbędny składnik. Bez niego placki ziemniaczane zawsze będą chrupiące

Trzymaj się naszych wskazówek, a placki ziemniaczane zawsze wyjdą obłędnie
Trzymaj się naszych wskazówek, a placki ziemniaczane zawsze wyjdą obłędnie123RF/PICSEL

Jak zrobić placki ziemniaczane? Skup się na zakupach

Chrupiące placki ziemniaczane zjesz ze smakiem na co dzień i od święta
Chrupiące placki ziemniaczane zjesz ze smakiem na co dzień i od święta123RF/PICSEL

Placki ziemniaczane: Czego unikać w przepisie?

Zobacz również:

    Co zrobić, by placki ziemniaczane były chrupiące?

    • Masę ziemniaczaną wykładaj na mocno rozgrzaną patelnię z tłuszczem.
    • Nie smaż zbyt grubych placków ziemniaczanych. Nie dość, że będzie trwało to dłużej i sprawi problemy przy przewracaniu, to placki nie będą chrupiące.
    • Co zrobić, że placki ziemniaczane nie wchłaniały tłuszczu? Nadmiar oleju też nie sprzyja ich konsystencji! Zastosuj prosty trik i do masy dodaj łyżkę octu lub spirytusu. Taki dodatek nie wpłynie na smak potrawy, ale pomoże uzyskać złocisty i chrupki specjał.
    "Na zdrowie": Ziemniaki to bogactwo składników odżywczych. A kalorie?POLSAT GOInteria.tv