W mig znika z talerza. Po przysmaku Ewy Wachowicz nie zostają nawet okruszki

Brownie z patelni. Przepis od Ewy Wachowicz
Brownie z patelni. Przepis od Ewy Wachowiczmateriały prasowe

Brownie z patelni - składniki 

Brownie bez pieczenia
Brownie bez pieczeniaPolsat
  • 1/3 kostki masła
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2  szklanki mleka
  • 1  jajko
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej
  • 2 łyżki śmietanki

Brownie z patelni - sposób przygotowania

  1. Na patelnie daj masło i wsyp cukier.
  2. Gdy tłuszcz się roztopi, dodaj kakao.
  3. Następnie wlej mleko i wbij jajko. Roztrzep.
  4. Wysp mąkę i proszek do pieczenia.
  5. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  6. Przykryj i na średnik płomieniu podgrzewaj przez 20-25 minut.
  7. W tym czasie przygotuj polewę: czekoladę przełóż do garnka z dodatkiem śmietany, poczekaj, aż się roztopi.
  8. Gotowe brownie przełóż na talerz lub paterę.
  9. Posmaruj ciasto polewą.
„Ewa gotuje”: Brownie z patelniPolsat

Desery bez pieczenia

52-letnia Izabela Kuna zachwyca formą! Zdradziła sekret zdrowia i nienagannej sylwetkiNewseria Lifestyle/informacja prasowa