Reklama

Reklama

W owocowym raju

Drobniutkie owoce, a tyle przyjemności! Soczyste jagody, maliny i borówki sprawią, że nawet zwykły placek będzie smakował jak najbardziej wyrafinowany deser.

Kruchy placek z jagodami

Składniki

  • czubata szklanka mąki pszennej
  • 150 g masła
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 2 jajka
  • 2 szklanki jagód

Składniki - kruszonka

  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru
  • 75 g schłodzonego masła

Sposób przygotowania

1. Łyżkę mąki wymieszaj z owocami. Z reszty mąki, masła, cukru (odłóż łyżkę do posypania) i jajek zagnieć ciasto. Wyklej nim natłuszczoną blachę i wstaw do lodówki na 60 minut. Zagnieć kruszonkę i włóż ją do lodówki. 

2. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Wstaw ciasto i piecz je 20 minut. Następnie wyłóż jagody na ciasto i obsyp je kruszonką. Piecz kolejne 20 minut. Posyp cukrem pudrem.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje