W tym regionie Polski je się ją nagminnie. Często mylona z kebabem

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Knysza jest szczególnie ceniona na Dolnym Śląsku
Knysza jest szczególnie ceniona na Dolnym Śląsku123RF/PICSEL

Jak zrobić knyszę - składniki na przygotowanie bułki

  • 400 g mąki tortowej,
  • 25 g świeżych drożdży,
  • dwie szklanki ciepłej wody,
  • dwie szklanki ciepłego mleka,
  • dwie łyżki oleju,
  • jedno, całe jajko, 
  • żółtko,
  • łyżeczka soli,
  • łyżeczka cukru.

Knysza - przepis na bułkę

Knysza często serwowana jest także z mięsem
Knysza często serwowana jest także z mięsem123RF/PICSEL

Knysza - jakie dodatki sprawdzą się najlepiej?

"Ewa gotuje": Dango - japońskie kulki ryżowePolsat