Warkocz gruszkowy

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 125 ml mleka, 25 dag mąki pszennej
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • 2 dag drożdży
  • 18 dag płynnego miodu
  • 2 gruszki
  • 100 ml białego wina deserowego
  • 50 ml nalewki gruszkowej
  • 15 dag orzechów włoskich
  • 5 dag całych migdałów
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 10 dag mielonych migdałów
  • 2-3 łyżki marmolady morelowej
20 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na najlepsze gofryInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?