Warstwowa sałatka

Warstwowa sałatka to idealne rozwiązanie dla wszystkich zapracowanych, którzy przy natłoku obowiązków, często zapominają o systematycznym spożywaniu posiłków. Zamknięta w słoiczku świetnie sprawdzi się na drugi dzień jako np. lunch w pracy.

Sałatka z soczewicą
Sałatka z soczewicąmateriały prasowe

Sposób przygotowania

Soczewicę wrzucić do osolonej, wrzącej wody i gotować 25 min. Odcedzić i zostawić do ostudzenia. Oliwę, drobno posiekaną pietruszkę i papryczkę chilli wymieszać z sokiem z cytryny, następnie doprawić do smaku solą. Paprykę pokroić w krótkie paski, ogórek, jabłko i awokado w kostkę. Na dno słoika wlać dressing, następnie wsypać soczewicę i układać warstwowo: jabłko, ogórek, awokado, paprykę oraz mieszankę sałat z buraczkiem. Posypać prażonymi pestkami dyni. Przed spożyciem wymieszać wszystkie warstwy bądź wyłożyć do miseczki.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas