Reklama

Reklama

Warzywne szaszłyki z żółtym serem

Kiełbasa, kaszanka, karczek czy skrzydełka – to właśnie te produkty najczęściej pojawiają się na ruszcie. Amatorów soczystych mięs nie brakuje, ale pamiętajmy również o wegetarianach. Lato to czas, kiedy wszelkie targi i stoiska wręcz mienią się feerią barw. Warto to wykorzystać!

Składniki:



  • 200 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
  • pół  młodej cukinii
  • 6 średnich świeżych pieczarek
  • 1 świeża kolorowa papryka   
  • 6-7 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • zioła prowansalskie,
  • sól,
  • płatki chili do smaku

Reklama


Wykonanie:

Wszystkie warzywa, oprócz pomidorków, pokroić w grube cząstki, doprawić do smaku przyprawami i położyć na rozgranym ruszcie. Po osiągnięciu oczekiwanego stopnia usmażenia, zdjąć z grilla i wystudzić. Ser pokroić w cząstki i ponadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!                                

materiały prasowe

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: szaszłyki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje