Warzywny miks z makaronem

Bogactwo warzyw na talerzu.

Warzywny miks z makaronem
Warzywny miks z makaronem123RF/PICSEL

1. Pomidory sparz, obierz ze sk贸rki, pokr贸j na kawa艂ki. Cebul臋 i czosnek obierz, posiekaj. 艁odygi selera i cukini臋 oczy艣膰, potnij na kawa艂ki. Marchewki obierz, umyj, pokr贸j w plasterki. Kapust臋 op艂ucz, poszatkuj. Broku艂 podziel na r贸偶yczki.

2. Rozgrzej oliw臋, zeszklij na niej cebul臋 i czosnek, dodaj pozosta艂e warzywa (bez pomidor贸w i broku艂贸w). Du艣 5 minut. Dolej bulion i gotuj jeszcze 15 minut.

3. Fasol臋 prze艂贸偶 na sitko, przelej j膮 ciep艂膮 wod膮 i pozostaw, by dobrze ociek艂a. Makaron ugotuj wed艂ug przepisu na opakowaniu, odced藕. Na 10 minut przed ko艅cem gotowania do zupy dodaj broku艂y i pomidory. Przypraw sol膮 i pieprzem.

4. Estragon i tymianek op艂ucz, ga艂膮zki zwi膮偶 nitk膮. Zio艂a w艂贸偶 do zupy 5 minut przed ko艅cem gotowania. Dodaj te偶 fasol臋. Przed samym podaniem z zupy wyjmij ga艂膮zki zi贸艂, do艂贸偶 natomiast ugotowany makaron i wszystko mocno podgrzej.

Domowe kluseczki
Makaron zast膮p zacierkami. Do 5 艂y偶ek m膮ki dodaj jajko i szczypt臋 soli. Zagnie膰 ciasto i palcami odrywaj ma艂e kluseczki. Gotuj 4 min.

Pyszny przepis na zup臋 broku艂ow膮Interia Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz b艂膮d na stronie?
Do艂膮cz do nas