Reklama

Reklama

Wątróbka z jabłkami i pomidorkami

Taki posiłek to źródło żelaza i witamin!

Czas przyrządzenia: ok. godziny
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • szklanka mąki
  • olej
  • 2 cebule
  • 2 kwaśne jabłka
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki wody
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Wątróbkę umyj i dokładnie oczyść. Obtocz w mące. Rozgrzej olej na patelni i smaż mięso na rumiano z każdej strony. Użyj pokrywki, by tłuszcz nie pryskał. Cebule obierz i pokrój w cienkie plastry. Również podsmaż na oleju. Jabłka pokrój w grubą kostkę. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. 

2. Wszystko przełóż na patelnię i duś z cebulą do momentu, aż jabłka zmiękną. Na koniec dodaj usmażoną wcześniej wątróbkę. Podlej wodą. Duś wszystko pod przykryciem około 10 minut. Przed podaniem posól. Danie możesz ozdobić świeżą pietruszką. 

Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy