Wątróbka z jabłkami i pomidorkami
Taki posiłek to źródło żelaza i witamin!
Wątróbka z pomidorami123RF/PICSEL
Sposób przygotowania
1. Wątróbkę umyj i dokładnie oczyść. Obtocz w mące. Rozgrzej olej na patelni i smaż mięso na rumiano z każdej strony. Użyj pokrywki, by tłuszcz nie pryskał. Cebule obierz i pokrój w cienkie plastry. Również podsmaż na oleju. Jabłka pokrój w grubą kostkę. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół.
2. Wszystko przełóż na patelnię i duś z cebulą do momentu, aż jabłka zmiękną. Na koniec dodaj usmażoną wcześniej wątróbkę. Podlej wodą. Duś wszystko pod przykryciem około 10 minut. Przed podaniem posól. Danie możesz ozdobić świeżą pietruszką.
Jak usmażyć wątróbkę drobiową?Interia Kulinaria