Wegańska owsianka, która doda Ci energii!

Aktualizacja

Wegańska owsianka to doskonały pomysł na rozpoczęcie dnia. Opcja gotowania jej na roślinnym napoju jest idealna! Jest zdrowa, sycąca i spożywana na śniadanie. Wegańska owsianka zapewni Ci zapas energii na długie godziny.

Wegańska owsianka to idealny pomysł na śniadanie dla dzieci i dorosłych
Wegańska owsianka to idealny pomysł na śniadanie dla dzieci i dorosłych 123RF/PICSEL

Wegańska owsianka - przygotowanie

Mleko roślinne podgrzać w rondelku na małym ogniu. Dodać łyżeczkę miodu i gdy mleko zacznie lekko się gotować, dodać płatki.

Mieszać wciąż na małym ogniu, pilnując, by owsianka nie wykipiała. 

Gotować do momentu spulchnienia płatków i wchłonięcia przez nie nadmiaru płynu. 

Owsiankę przełożyć do miseczki, dodać borówkę amerykańską i jagody goji. 

Sprawdź też inne bezmięsne przepisy:

Wegańskie łazanki
Zobacz też:

Kokosowa owsiankaTV Interia
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas