Wielkanocne dania – pysznie i z pomysłem

Biała kiełbasa w marynacie
Biała kiełbasa w marynacie123RF/PICSEL

Biała kiełbasa zapiekana w aromatycznej marynacie

Składniki

  • 1 opakowanie kiełbasy np. Białej Naturrino Sokołów
  • 1-2 korzenie pietruszki
  • 1 duża gruszka
  • 2 cebule czerwone
  • 2 czubate łyżeczki musztardy miodowej
  • Sok z cytryny
  • 1/3 szklanki soku jabłkowego
  • sól himalajska, świeżo mielony pieprz kolorowy, olej do smażenia
  • 5-6 gałązek rozmarynu

Sposób przygotowania

Roladki z szynką
Roladki z szynkąmateriały prasowe

Świąteczne roladki z szynką wędzoną

Składniki

  • 1 opakowanie szynki wędzonej np. Naturrino „Sokołów”
  • 80-100 g sera feta
  • 80 g serka śmietankowego puszystego
  • 1-2 pęczki bardzo świeżych rzodkiewek (wraz z dorodnymi listkami)
  • 1 nieduża żółta papryka
  • 1 garść bankietowych ogóreczków konserwowych
  • świeżo mielony pieprz kolorowy

Sposób przygotowania

Sałatka z pasztetem
Sałatka z pasztetemmateriały prasowe

Sałatka z pasztetem pieczonym

Składniki

  • 1 opakowanie pasztetu pieczonego np. Naturrino „Sokołów”
  • 2 garści roszponki (oliwa z oliwek)
  • 1 garść kiełków pora
  • 1/3 kalafiora romanesco
  • 1 słoiczek patisonów konserwowych
  • 10 jajek przepiórczych
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 czubata łyżka chrzanu
  • Sól, świeżo mielony pieprz kolorowy

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?