Wielkanocne jajka

Jajka w święta smakują wyjątkowo, podaj je na kilka pysznych sposobów!
Jajka w święta smakują wyjątkowo, podaj je na kilka pysznych sposobów! 123RF/PICSEL

Oryginalne jaja z pastą awokado i anchois

Składniki:

  • 4 jajka
  • słoik filetów z anchois
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 mały pęczek świeżego koperku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Wykwintne jaja w galarecie

Składniki:

  • kilka suszonych grzybów
  • 1 marchewka
  • 1 pierś kurczaka (pojedyncza)
  • 1 pietruszka
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 5 łyżek żelatyny
  • 2 i 1/2 łyżki octu
  • 4 przepiórcze jajka

Przygotowanie:

Efektowne koreczki z kawiorem

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1/2 słoiczka czarnego kawioru
  • 1/2 świeżego ogórka
  • kilka gałązek koperku
  • 100 g twarożku wiejskiego
  • 2 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Pożywne jajka po szkocku

Składniki:

  • 10 jajek
  • 1 cebula
  • 500 g mięsa mielonego
  • 100 g tartej bułki
  • sól, biały pieprz
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3-4 łyżki mąki do panierowania
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Wielkanoc 2016
Wielkanoc 2016INTERIA.PL
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?