Wieniec rumowy z orzechowymi łatkami

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 20 dag mielonych orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 20 dag cukru
  • 7 jajek
  • 40 dag mąki pszennej
  • 1 op. proszku do pieczenia
  • 25 dag miękkiego masła
  • 1 op. cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 2 łyżki brązowego rumu
  • 4-5 łyżek mleka
  • 15 dag powideł
  • 5 dag całych orzechów laskowych w karmelu oraz trochę powideł do dekoracji
  • cukier puder do oprószenia
  • tłuszcz i mąka do przygotowania formy
18 porcji

Sposób przygotowania

Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?