Wiosenny motylek kanapkowy
Czas ok. 20 min; porcja – 280 kcal.
1. Parówkę wrzuć do garnuszka i gotuj około 5 minut. Kromki pieczywa posmaruj masłem. Przygotuj foremkę do ciasteczek w kształcie serca. Wycinaj z pieczywa skrzydełka motyla.
2. Tą samą foremką do ciastek wycinaj serduszka z wędliny drobiowej oraz z plasterków żółtego sera. Serowe serduszka przekrój na połówki.
3. Opłucz i oczyść rzodkiewki, pokrój je w plasterki. Umyj 2 pomidorki koktajlowe oraz dwie gałązki szczypiorku.
4. Parówkę przekrój na pół. Każdą połówkę połóż na osobnym talerzyku. Po jej bokach powinny się znaleźć tostowe serduszka przykryte szynką oraz serem.
5. Na końcu parówkowego tułowia umieść pomidorową główkę ozdobioną czułkami z gałązek szczypiorku. Na koniec skrzydełka motyla udekoruj plasterkami rzodkiewek.