Robię zawsze, gdy brakuje czasu. Szybkie danie, a efekt "wow"
Potrawy z makaronu to zawsze doskonały pomysł, gdy nie chcemy spędzać zbyt dużo czasu w kuchni, a zarazem uzyskać efekt, który zachwyci całą rodzinę. Jeśli połączymy makaron ze zdrowymi warzywami takimi jak szpinak, a do tego dodamy podkręcający smak ser, efekt "wow" jest gwarantowany.

Szpinak mrożony; 250 g makaronu typu rurki; główka czosnku; kostka rosołowa; szklanka śmietany, ser pleśniowy (najlepiej bez dodatków)
Przyrządzanie:
A. W garnku podgrzewamy mrożony szpinak, wrzucamy kostkę rosołową, mieszamy, doprowadzamy do wyparowania wody. Potem wrzucamy rozgnieciony czosnek, na koniec dodajemy śmietanę i mieszamy.
B. Do żaroodpornego naczynia wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy go ze szpinakiem, wrzucamy pokrojony w "trójkąciki" ser pleśniowy, mieszamy i zapiekamy w piekarniku przez 20 min. w temperaturze 180 stopni.
Zobacz również:
- Owsianka 2.0: 5 wersji, które nie smakują jak karma dla ptaków
- Turecka mizeria: prosty sposób na orzeźwienie w upalne dni!
- Mielone będą rozpływać się w ustach. Dodaj do mięsa zaskakujący składnik
- Przygotujesz ekspresem, sprawdzą się na pikniku i wyciecze majówkowej. Pyszności, którymi poczęstuje się każdy
Nasza rada:
Im więcej czosnku tym smaczniejsze.
Porcja dla 4 osób.Stopień trudności - łatwy.Czas przyrządzenia - 40 min.Zawartość tłuszczu - mała.