Włoska grochówka

Aromatyczna, smaczna zupa

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Obierz: cebulę, czosnek, marchewki oraz ziemniaki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kosteczkę, a ziemniaki i marchewki na małe kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć warzywa. Smaż je przez 3 minuty. Dolej bulion. Zmniejsz płomień i gotuj ok. 12 minut. Ciecierzycę przelej na sitku wodą i dobrze osącz. Dodaj do zupy pod koniec gotowania. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Suszone pomidory pokrój w paseczki. Zupę rozlej do talerzy. Do każdej porcji dodaj po kilka kawałków pomidorów. Ew. udekoruj szczypiorkiem.

Orientalna zupa z kurczakiemInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas