Włoski gulasz wołowy

Kuchnia włoska to nie tylko pizza!

Składniki:

  • 100 g suszonych pomidorów
  • ½ pęczka oregano
  • 1 pomarańcza
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 800 g mięsa wołowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,25 l wytrawnego wina czerwonego
  • Puszka pomidorów
  • 0,25 l bulionu
  • 2 listki laurowe
  • Sól, pieprz
  • 400 g makaronu wstążki

Reklama

Przygotowanie:

Suszone pomidory pokroić w paseczki, cebulę w cząstki, czosnek w kostkę. Mięso pokroić w grubą kostkę, obsmażyć na oliwie, dodać cebulę i czosnek, przesmażyć. Wlać czerwone wino. Dodać pomidory z puszki i pomidory suszone, bulion, zagotować. Dodać listek laurowy, oregano, skórkę startą z pomarańczy, doprawić solą i pieprzem. Gotować  pod przykryciem 1,5- 2 godziny.

 Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Podawać do gulaszu.

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia włoska | wołowina | gulasz | Włoski gulasz wołowy

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje