Wołowina po burgundzku

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Danie z wołowiny
Danie z wołowiny123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 i 1/2 kg mięsa wołowego na gulasz
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła (wcześniej stopionego)
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2–3 spore marchewki
  • 12 niewielkich pieczarek
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego
  • po 2 szkl. czerwonego wina i bulionu wołowego
  • 1 listek laurowy
  • po kilka gałązek tymianku i natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na gulasz z ciecierzycąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na