Reklama

Reklama

Wyjątkowa pasta do pieczywa

Doskonale nadaje się do kanapek. Pasta z łosia posmakuje całej rodzinie.

Składniki

  • 300 gram łososia (może być pieczony),
  • 2 małe cebulki dymki,
  • 2 jajka,
  • opcjonalnie - kostka białego sera,
  • 2 łyżki jogurtu lub łyżka majonezu,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka.

Pokrój cebulkę w bardzo drobną kostkę. Posól i poczekaj aż puści sok. Dodaj pokrojonego łososia i dwa jajka, które możesz zgnieść widelcem. Całość wymieszaj z majonezem lub - w wersji bardziej dietetycznej - jogurtem naturalnym. Dopraw do smaku.

Reklama

Możesz też wzbogacić smarowidło kostką białego sera, albo zastąpić nią jajka.

Pastą smaruj świeżą, chrupiącą bagietkę, albo swojski chleb. Smacznego!   


Dowiedz się więcej na temat: pasta do pieczywa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje