Wyjątkowa pasta do pieczywa
Doskonale nadaje się do kanapek. Pasta z łosia posmakuje całej rodzinie.

Składniki
- 300 gram łososia (może być pieczony),
- 2 małe cebulki dymki,
- 2 jajka,
- opcjonalnie - kostka białego sera,
- 2 łyżki jogurtu lub łyżka majonezu,
- sól,
- pieprz,
- papryka.
Pokrój cebulkę w bardzo drobną kostkę. Posól i poczekaj aż puści sok. Dodaj pokrojonego łososia i dwa jajka, które możesz zgnieść widelcem. Całość wymieszaj z majonezem lub - w wersji bardziej dietetycznej - jogurtem naturalnym. Dopraw do smaku.
Możesz też wzbogacić smarowidło kostką białego sera, albo zastąpić nią jajka.
Pastą smaruj świeżą, chrupiącą bagietkę, albo swojski chleb. Smacznego!