Wykwintna, walentynkowa kolacja

Tatar z tuńczyka
Tatar z tuńczykamateriały prasowe

Tatar z tuńczyka

Składniki

- krem z awokado

  • 160 g awokado, pokrojonego na kawałki
  • ½ ząbka czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka skórki z limonki, otartej, ekologicznej, bez białych błonek
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

- tatar

  • 60-70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 5 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
  • 150 g tuńczyka, świeżego, jakości sashimi, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 5 g białego octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki skórki z limonki, otartej, ekologicznej, bez białych błonek
  • 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
  • 1-2 krople sosu Tabasco®
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu, mielonego
  • 2 łyżki rzeżuchy lub 2 łyżki kiełków rzodkiewki

Sposób przygotowania

Jeśli nie masz urządzenia Thermomix

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?