Wytrawne gofry

Placki ziemniaczane - Któż ich nie lubi? Każdemu z nas kojarzą się z dzieciństwem, wizytą u babci i poczuciem bezpieczeństwa. Warto wracać do tamtych chwil. Poznaj przepis na nieco inną, równie smaczną potrawę z ziemniaków!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odciśnij nadmiar wody. Skrobię, która się wytrąci, dodaj do ziemniaków, wodę wylej. Dodaj jajko, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, przypraw solą i pieprzem.

2 Gofrownicę posmaruj oliwą, nakładaj ciasto, piecz około 8-10 minut. Gotowe placki posyp kawałkami sera i grubo mielonym pieprzem. Podawaj z sałatą i rukolą.

Przepis na najlepsze gofryInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas