Z cukinią, pomidorami i rukolą

Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę.

Z cukinią, pomidorami i rukolą
Z cukinią, pomidorami i rukolą123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 2 porcje:

  • 30 dag makaronu penne
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • mała cukinia
  • cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 pomidory
  • łyżka pomidorów suszonych
  • szparagi
  • 2 garście rukoli
  • szczypta bazylii
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:
1. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Cukinie umyj, pokrój w plastry, posól, odstaw. Ugotuj makaron.2. Cukinie osusz ręcznikiem papierowym. Na rozgrzanym oleju smaż je po kilka minut z każdej strony. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklij.3. Dodaj pomidory pokrojone w kostkę, koncentrat, posiekane suszone pomidory i pomidorki koktajlowe. Przypraw solą, pieprzem i bazylią. Smaż 10 minut, mieszając. Dodaj makaron i rukolę. Całość delikatnie wymieszaj. Podawaj na gorąco lub na zimno jako sałatkę.Czas przygotowania: około 40 minut

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas