Zanurz czerstwe kromki w słodkiej masie. Chrupiący chleb w jajku wyjdzie mistrzowsko

InteriaKobieta Redakcja

Słodka przekąska z chleba będzie gotowa w kilka chwil
Słodka przekąska z chleba będzie gotowa w kilka chwilCanvaProINTERIA.PL

Pyszny sposób na czerstwy chleb

Zobacz również:

    Słodka przekąska z chleba — klasyczny przepis

    • 4 kromki czerstwego chleba
    • 2 jajka
    • 100 ml mleka
    • 1 łyżka cukru (sprawdzi się też cukier waniliowy)
    • szczypta cynamonu
    • olej do smażenia
    1. Jak zrobić chleb smażony w jajku na słodko? Zacznij od przygotowania masy jajecznej. W głębokim talerzu roztrzep jajka z mlekiem. Dodaj cukier i cynamon. Całość energicznie wymieszaj.
    2. Wszystkie kromki zanurz w przygotowanym płynie. Powinny dobrze nasiąknąć z obu stron.
    3. Na patelni rozgrzej olej i ustaw średnią moc kuchenki. Chleb smaż z obu stron, aż zamieni się w złociste i chrupiące grzanki. Całość zajmie 5-6 minut.
    Chleb w jajku najlepiej smakuje jeszcze ciepły, z ulubionymi dodatkami.
    Chleb w jajku najlepiej smakuje jeszcze ciepły, z ulubionymi dodatkami.123RF/PICSEL

    Sekret dania tkwi w dodatkach

    Chleb w jajku - doskonały sposób na nietypowe grzankiInteria KulinariaInteria Kulinaria