Składniki na 4 porcje: - 1 kg pomidorów, - cebula, - 3 łyżki oleju, - 1 łyżka suszonego estragonu, - sól, pieprz, - 50 g sera Gouda, - 800 g filetów za szczupaka bez skóry Przygotowanie: Odłożyć dwa pomidory, resztę sparzyć i obrać ze skórki, a następnie pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na łyżce rozgrzanego oleju. Dodać pokrojone pomidory i gotować około 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i estragonem. Ser zetrzeć na grubej tarce. Rybę opłukać, osuszyć, pokroić na duże kawałki. Posolić obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Sos pomidorowy wlać do foremki aluminiowej, ułożyć na nim kawałki ryby. Pozostałe pomidory pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu. Posypać startym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać 15 minut w temperaturze 200 st. C. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 1680 kJ/401 kcal