Zapiekanka z rybą
Zapiekanka z rybą, to danie, które docenią wszyscy smakosze ryb. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Zapiekanka z rybą to bardzo dobry pomysł, gdy mamy ochotę na lekki i zdrowy obiad.
Zapiekanka z rybą - przygotowanie
1. Ziemniaki ugotować w posolonym wrzątku i ugnieść na puree.
2. Mleko zagotować z cebulą pokrojoną w kostkę, liściem laurowym i zielem angielskim, posolić i popieprzyć do smaku.
3. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, smażyć chwilę nie rumieniąc.
4. Do zasmażki dodać gorące mleko, gotować na małym ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje. Wyciągnąć liście laurowe i ziele angielskie.
5. Rybę pokroić w większą kostkę, ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać sosem, na wierzch rozłożyć ziemniaczane puree, wyrównać.
6. Piec 30-35 minut w 190 stopniach, podawać na ciepło.
Spróbuj też innych zapiekanek:
Zobacz również: