Zapiekanka z rybą

Zapiekanka z rybą, to danie, które docenią wszyscy smakosze ryb. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Zapiekanka z rybą to bardzo dobry pomysł, gdy mamy ochotę na lekki i zdrowy obiad.

Zapiekanka z rybą to wyjątkowo lekki obiad
Zapiekanka z rybą to wyjątkowo lekki obiadINTERIA.PL

Zapiekanka z rybą - przygotowanie

1. Ziemniaki ugotować w posolonym wrzątku i ugnieść na puree.

2. Mleko zagotować z cebulą pokrojoną w kostkę, liściem laurowym i zielem angielskim, posolić i popieprzyć do smaku.

3. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, smażyć chwilę nie rumieniąc.

4. Do zasmażki dodać gorące mleko, gotować na małym ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje. Wyciągnąć liście laurowe i ziele angielskie.

5. Rybę pokroić w większą kostkę, ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać sosem, na wierzch rozłożyć ziemniaczane puree, wyrównać.

6. Piec 30-35 minut w 190 stopniach, podawać na ciepło.

Spróbuj też innych zapiekanek:

Zobacz również:

Genialna zapiekanka z rybąInteria Kulinaria
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas