Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki, paprykę, cebulę, kurczaka krój w plastry.

Zapiekanka ziemniaczana
Zapiekanka ziemniaczana123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 8 porcji:

  • 80 dag ziemniaków
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 30 dag sera gouda
  • zielona papryczka
  • jalapeno
  • dymka
  • łyżka masła
  • suszony rozmaryn
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki, paprykę, cebulę, kurczaka krój w plastry. Ziemniaki natrzyj solą, pieprzem, rozmarynem. Ser zetrzyj.

2. Naczynie natrzyj masłem, ułóż plastry ziemniaka, kurczaka, papryki i cebuli, posyp połową sera, ułóż kolejną porcję ziemniaków, posyp resztą sera. Zapiekaj godzinę w temperaturze 180°C. Na ostatnie 10 minut włącz grill.

Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny

Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas