Reklama

Reklama

Zapiekany kurczak z warzywami

Dodatek warzyw sprawia, że kurczak smakuje wyśmienicie. Przygotuj na obiad lub kolację.

Czas przyrządzenia: 75 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 6 podudzi lub pałek kurczaka
  • 30 dag okry lub mała cukinia
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • papryka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Mięso opłucz, natrzyj solą, pieprzem i ostrą papryką. Opłucz strąki okry, posiekaj (cukinię pokrój w plasterki). Umyj i osusz pomidorki.

Reklama

2. Obrany czosnek i cebulę pokrój w kosteczkę, zeszklij na maśle. Dodaj okrę lub cukinię. Duś 3 minuty. Przełóż do żaroodpornego naczynia.

3. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Obsmaż mięso, przełóż do warzyw. Piecz 50 min w 200°C. Wsyp pomidorki, dopiekaj 10 min

Dowiedz się więcej na temat: kurczak

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje