Żeberka w sosie

Z białym winem.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 75 dag chudych żeberek,
- 2 dag mąki,
- 1/2 szklanki białego wina,
- mleko,
- 1/2 puszki zielonego groszku,
- 30 dag marchwi,
- 5 łyżek oleju,
- sól, pieprz, majeranek Przygotowanie:

Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części, posypać przyprawami i mąką. Zrumienić na oleju, skropić wodą, dusić pod przykryciem. Marchew obrać i umyć, ugotować z dodatkiem mleka. Pokroić w kostkę. Miękkie mięso wyjąć, trzymać je w cieple. Do sosu dodać marchew, groszek, wino i pozostałą mąkę rozmieszaną z małą ilością wody. Wymieszać, chwilę dusić. Na talerz wyłożyć żeberka i polać je sosem. Podawać z ziemniakami pureé i sałatą ze śmietaną.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas