Zielona sałatka
Lekka i niskokaloryczna.

Składniki:
- 1/2 główki sałaty, - 2 dojrzałe awokado, - 2 owoce kiwi, - 1/2 świeżego ogórka, - łodyga selera naciowego, - łyżka posiekanego koperku, - 1-2 ząbki czosnku, - 5 łyżek oliwy, - sok z cytryny, - sól, pieprz
Przygotowanie:
Opłukaną sałatę osącz, porwij na małe kawałki. Włóż do przezroczystej salaterki. Ogórek pokrój w słupki, selera w plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Obrane kiwi pokrój w plasterki, a te na ćwiartki. Posyp sałatę. Miąższ awokado pokrój w kostkę, umieść na kiwi, polej 2 łyżkami sosu. Na tym umieść ogórek wymieszany z selerem. Polej resztą sosu. Przykryj odstaw do lodówki na 20 minut. Przed podaniem wymieszaj. Serwuj z ciemnym pieczywem z ziarnami.
Znasz lepszy przepis?Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!