Zielone naleśniki ze szpinakiem. Zobacz, co może zdziałać mały dodatek

Zielone naleśniki mają uniwersalny smak i apetyczny wygląd
Zielone naleśniki mają uniwersalny smak i apetyczny wygląd123RF/PICSEL

Naleśniki ze szpinakiem — jak zrobić zielone ciasto?

Naleśniki ze szpinakiem — jakie nadzienie?

Naleśniki ze szpinakiem
Naleśniki ze szpinakiem 123RF/PICSEL

Naleśniki ze szpinakiem — sposób podania

Zobacz również:

    Naleśniki ze szpinakiem i fetą - przepis

    Naleśniki ze szpinakiem i fetą
    Naleśniki ze szpinakiem i fetą123RF/PICSEL
    1. Na patelni wystarczy podsmażyć warzywo razem z cebulą i czosnkiem. 
    2. Kiedy większość wody odparuje, należy dodać na patelnie ser feta lub inny ser śmietanowy. 
    3. Doprawiamy farsz solą i pieprzem. 
    4. Smażymy do uzyskania pożądanej przez nas konsystencji. 
    5. Następnie nadziewamy farszem usmażone wcześniej naleśniki.

    Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem

    1. Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i marynujemy. Użyjmy do tego takich przypraw jak papryka słodka oraz ostra, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, zioła prowansalskie oraz oczywiście sól i pieprz. Możemy użyć także mieszanek przyprawowych. Doskonale sprawdzą się te do gyrosa lub do kurczaka.
    2. Zamarynowanego kurczaka smażymy z dodatkiem oleju na rozgrzanej patelni. 
    3. Kiedy kurczak nie będzie już surowy, możemy dorzucić do niego posiekaną cebulkę i porwane świeże liście szpinaku. 
    4. Aby farsz był kremowy, można dodać łyżkę lub dwie śmietany po dokładnym podsmażeniu składników
    5. Nadzienie będzie gotowe, kiedy uzyskamy pożądaną przez nas konsystencję sosu.
    6. Gotowe nadzienie zawijamy w naleśniki. 
    Zmysłowe smaki: Jak zrobić naleśniki? Zmysłowe smakiInteria.tv