Reklama

Reklama

Zielone sakiewki szpinakowe

Pięknie podane, a jednocześnie zdrowe – w sam raz na miniprzyjęcie!

Czas przyrządzenia: 45 minut
Składniki dla: 6-8 sztuk

Składniki

  • Ciasto:
  • 250 g mąki
  • 85 g liści świeżego szpinaku baby
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. wody
  • 1/2 szkl. mleka (może być roślinne)
  • duża szczypta soli
  • łyżka oleju + olej do smażenia.
  • Farsz:
  • twarożek (opakowanie 200 g)
  • dwa jajka na twardo
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • cebula
  • szczypiorek
  • pomidorki do dekoracj

Sposób przygotowania

1. Szpinak zblenduj z mąką na zielony proszek. 

2. Dodaj pozostałe składniki ciasta i zmiksuj  razem. Naleśniki usmaż z obu stron na natłuszczonej patelni. Ostudź. 

3. Przygotuj farsz z twarożku, jajek i posiekanej cebulki. Dopraw do smaku. 4 Nałóż nadzienie na naleśniki i zwiąż je jak sakiewki lekko sparzonym szczypiorkiem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje