Zielone szparagi z potrawką
Sposób na zielone szparagi.

Zielone szparagi z potrawką
Składniki na 4 porcje:
- 3 wiązki zielonych szparagów,
Przygotowanie:
Posiekaj cebulę i czosnek. Mięso oprósz solą i pieprzem. Smaż porcjami na rozgrzanym oleju na silnym ogniu, wyjmij. Na tym samym tłuszczu podduś cebulę i czosnek. Oprósz mąką, zasmaż. Dodaj mięso. Podlej bulionem i śmietanką. Przykryj. Duś 10 min. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. W tym czasie szparagom poobcinaj zdrewniałe końce. Pędy włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 10 min. Pomidor pokrój na ćwiartki. Usuń gniazdo nasienne, a miąższ pokrój w drobną kosteczkę. Szparagi osącz. Przełóż na ogrzany półmisek. Polej przygotowaną potrawką. Posyp pomidorami. Podawaj z makaronem wstążki.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!