Ziemniaczki z farszem. Po 24. miesiącu
Oto przepis na pyszne danie. Ziemniaki faszerowane smakują doskonale!

Składniki
- 100 g ugotowanego na parze łososia lub halibuta
- 4 ziemniaki
- 100 g białego sera
- 1-2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 ogórki kiszone
- 1 posiekana cebula
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
- natka pietruszki.
Przygotowanie:
Umyj dokładnie ziemniaki, owiń je w folię i upiecz w piekarniku. Obierz ogórki i pokrój je w bardzo drobną kostkę. Przełóż do miseczki ugotowaną rybę, biały ser, pokrojony ogórek, cebulę, koperek, przecier pomidorowy i wymieszaj wszystkie składniki.
Gdy ziemniaki będą miękkie, wyjmij je z folii, a kiedy nieco ostygną, przekrój na pół i lekko wydrąż. W środek każdego ziemniaka nałóż porcję farszu i udekoruj potrawę natką pietruszki.