Ziemniaki w papryce
Z letniego menu.

Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków, - 2 papryki, - Kilka gałązek świeżych ziół, - sól, pieprz, - olej do smażenia, - 2 łyżki siekanej natki pietruszki, - 3 łyżki masła
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, pokroić w cząstki i ugotować w osolonej wodzie, schłodzić. Zioła poobrywać z gałązek. Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół usunąć gniazda nasienne. Ziemniaki oprószyć solą i pieprzem, posypać listkami ziół nałożyć do połówek papryki, skropić masłem. Przygotowane papryki wstawić na ok.15 min do nagrzanego do 200°C piekarnika. Pozostałe masło rozgrzać i przesmażyć na nim siekaną natkę pietruszki. Papryki podawać z masłem ziołowym. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osób. Koszt jednej porcji 1,2 zł.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!