Składniki na 4 porcje: - 800 g średniej wielkości ziemniaków, - 3 łyżki oleju, - mała puszka kukurydzy, - słoik (370 ml) korniszonów, - 150 g kiełbasy, - 3 zielone cebulki, - 3 gałązki zielonej pietruszki, - 250 g śmietany, - sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki bardzo dokładnie umyć i poprzekrawać wzdłuż. Olej rozgrzać na patelni i smażyć ziemniaki przez około 20 minut ciągle mieszając. Korniszony i kukurydzę osączyć na sicie. Kiełbasę i korniszony pokroić w kostkę. Zieloną cebulkę pokroić na kawałki. Zieloną pietruszkę drobno posiekać i zmieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Po 20 minutach do ziemniaków dodać kiełbasę, kukurydzę, korniszony i zieloną cebulkę i smażyć jeszcze przez 5-7 minut. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z dipem śmietanowym. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 2140 kJ/511 kcal