Zimowa sałatka z makaronem

Pożywna sałatka, którą przygotujesz błyskawicznie!

Składniki na 4 porcje:

  • 300 g filetów z kurczaka
  • 3 łyżki oleju
  • 150 g makaronu
  • sól
  • 200 g małych pieczarek
  • czerwona i żółta papryka
  • pęczek zielonej cebulki
  • 1 cebula
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • pieprz, chili, cukier
  • 100 g roszponki
Przygotowanie:

Reklama

Filet z kurczaka obsmażyć na oleju z obu stron przez ok. 10 minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić. Mięso zdjąć z patelni, a na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. zieloną cebulkę również pokroić. Mięso pokroić w paseczki. Roszponkę umyć. Ocet zmieszać z solą i pieprzem, dodać cebulę i 2 łyżki oleju, doprawić chili i cukrem. Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.

Czas przygotowania: 30 minut

Jedna porcja zawiera: 1380 kJ/330 kcal

Dowiedz się więcej na temat: sałatki | makaron | 30 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje