Złociste ślimaczki

Dobra propozycja na imprezę, ale też na... śniadanie inaczej!

Ślimaczki z pomidorami
Ślimaczki z pomidorami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj je cienką warstwą keczupu  (zostaw po jednej stronie pasek 1 cm bez keczupu).

2. Rozłóż następnie plastry sera żółtego, na nim cienkie plasterki  pomidorów, a na tym plastry szynki.

3. Tak przygotowane ciasto z dodatkami zwiń w roladę. Następnie  pokrój ją na plastry o grubości ok. 2 cm. Powstałe "ślimaczki" rozłóż  na papierze do pieczenia. Posmaruj je na wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Piecz w temperaturze 200°C. ok. 20 minut. Podaj na ciepło lub na zimno jako przekąskę (możesz dodatkowo  posypać np. posiekanym szczypiorkiem).

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas