Reklama

Reklama

Zupa jarzynowa z zasmażką

Jarzynowa w nowej odsłonie

Składniki:

  • po 25 dag zielonej i żółtej fasolki szparagowej
  • 20 dag młodego bobu
  • 6 szkl. bulionu warzywnego
  • 4 spore ziemniaki
  • 2 pomidory
  • 2 plasterki szynki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • po 4 gałązki estragonu i koperku
  • sól, mielony czarny pieprz

Reklama

Przygotowanie:

Fasolkę oraz bób przebierz, oczyść.Strączki potnij na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa opłucz, włóż do garnka. Dodaj gałązki estragonu. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 10 minut.

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Dołóż do bobu i fasolki. Gotuj jeszcze 5–7 minut. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Oprósz mąką, zasmaż.

Zasmażkę dodaj do zupy i gotuj dalej 2–3 minuty. Pomidory oraz szynkę potnij w kosteczkę. Dodaj do zupy pod koniec gotowania.

Przypraw solą i pieprzem. Koperek posiekaj, posyp nim gotową zupę.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: zupa | ziemniaki | str

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje