Reklama

Reklama

Zupa krem z fasolki

Pięknie pachnie i apetycznie wygląda. To wystarczy!

Składniki:

  • 50 dag fasolki szparagowej
  • kostka rosołowa
  • marchewka
  • 3 ziemniaki
  • 15 dag wędzonego boczku
  • łyżka masła
  • sól, pieprz
  • chili
  • curry
  • koperek

Przygotowanie:

Zagotuj 2 litry wody. Wrzuć kostkę, masło, marchewkę, ziemniaki i gotuj. Kiedy warzywa będą miękkie, włóż fasolkę szparagową.

Przypraw solą, pieprzem, chili oraz curry. Gotuj 25 min. 2 Wędzony boczek pokrój w paseczki. Zrumień je na suchej patelni. Zupę zmiksuj na gładki krem i rozlej do talerzy.

Reklama

Posyp posiekanym koperkiem, udekoruj paseczkami boczku i marchewką. Podaj z grzankami.


Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: zupa | zupa-krem | krem | przepis

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje