Zupa marchewkowa z mlekiem kokosowym
Składniki na (4-5 porcji): 2 cebule; 1 łyżeczka masła; 1 łyżka oliwy; 500 g marchwi; 1,5 l bulionu warzywnego; sól, pieprz, cukier; 100 ml mleka kokosowego.

Obierz cebule i pokrój je na małe kawałki. W rondlu rozgrzej masło z oliwą, zeszklij cebulę. Dodaj obraną i pokrojoną marchew, wlej bulion. Gotuj na małym ogniu, aż marchew będzie miękka.
Ugotowaną zupę zmiksuj, przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wlej mleko kokosowe, zagotuj, mieszając. Przed podaniem możesz skropić każdą porcję kilkoma kroplami mleka kokosowego.
Potrawa serwowana jest przez warszawskie Między Nami - ul. Bracka 20, tel. (22) 828 54 17 Przepis pochodzi z książki "Smaki Warszawy".
Lubisz zupy? Wypróbuj: