Marchewki obrać, jedną pokroić w drobną kostkę. I gotować 5 minut w małej ilości osolonej wody. Pozostałe marchewki pokroić na duże kawałki, cebulę, imbir i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Masło roztopić w rondelku, przesmażyć czosnek i cebulę, oprószyć curry. Dodać kawałki marchewki, chwilę smażyć. Wlać bulion i gotować 15 minut. Z kolendry oberwać listki. Mięso pokroić wzdłuż na cienkie paski i nadziać na patyczki do szaszłyków, formując w "wężyk". Smażyć na rozgrzanym oleju przez 6-7 minut. Doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w sezamie.
Zupę zmiksować, dodać creme fraiche i kostki marchewki. Doprawić solą i pieprzem. Posypać listkami kolendry i curry. Podawać z sezamowym kurczakiem.