Zupa meksykańska z chorizo

Aktualizacja
Zupa meksykańska z chorizo to pyszny, rozgrzewający obiad dla miłośników pikantnych smaków
Zupa meksykańska z chorizo to pyszny, rozgrzewający obiad dla miłośników pikantnych smakówmateriały prasowemateriały prasowe

Składniki

  • 1 laska kiełbasy chorizo (150 g)
  • 240 g czerwonej fasoli z puszki
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 285 g kukurydzy z puszki
  • 0,5 litra bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 średnia papryka czerwona
  • sól, pieprz, papryka słodka i wędzona, szczypta cukru lub ksylitolu, kumin, oregano
4
"Ewa gotuje": Szwajcarska zupa serowaPolsatPolsat
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?