Zupa meksykańska

Aktualizacja
Zupa meksykańska: można ją wręcz "jeść oczami"
Zupa meksykańska: można ją wręcz "jeść oczami"123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 1 papryka innego koloru
  • 3-4 pieczarki
  • 250 g mięsa mielonego (np. łopatki)
  • 1-2 cebule
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • papryka ostra, słodka, majeranek, kurkuma
  • bazylia, oregano
  • mąka
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki
  • awokado (opcjonalnie)

Zupa meksykańska - przygotowanie

Wyborne meksykańskie placuszki z warzywamiInteria KulinariaInteria Kulinaria