Zupa po góralsku

Niedroga i łatwa w przygotowaniu

Zupa z serka topionego
Zupa z serka topionego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 serki topione śmietankowe
  • trzy marchewki
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól, kostka rosołowa
  • 2-3 łyżki mąki
  • opakowanie makaronu, np. świderki

Przygotowanie:

Marchewki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka, wlej 2 litry wody, dodaj kostkę rosołową. Gotuj do miękkości.

Serki topione rozpuść w około 1/3 szklanki wody. Wlej do miękkiej marchewki, gotuj 5 min. Dodaj śmietanę, chwilę gotuj.

Mąkę rozrób z 1/3 szklanki wody. Wlej do zupy, energicznie mieszając, zagotuj. Przypraw solą. Podaj z ugotowanym makaronem.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas