Zupa szparagowa

Zaskocz domowników i zrób zupę, której jeszcze nie jedli - szparagową. Warto wprowadzić ją do codziennego jadłospisu, bo szparagi nie dość, że są niskokaloryczne to zawierają sporą ilość białka.

Szparagi nie zawierają dużo kalorii.
Szparagi nie zawierają dużo kalorii. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • pęczek szparagów
  • bulion mięsny
  • marchew
  • seler
  • sól
  • pieprz
  • ryż ugotowany na sypko
  • koperek  

Sposób przygotowania:

Do bulionu zetrzeć jarzyny na grubej tarce lub drobno pokroić. Szparagi cienko obrać nożykiem do jarzyn i odciąć główki. Pozbawione główek szparagi dodać do wywaru i ugotować do miękkości, po czym wyjąć i zmiksować. Połączyć z zupą.

Dodać pozostawione główki szparagów i pogotować kilka minut. Dodać ryż, koperek, doprawić do smaku

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas