Zupa z mlekiem kokosowym

Przepis na pyszną zupę

Zupę udekoruj przed podaniem
Zupę udekoruj przed podaniem123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 ziemniaki
  • 2 młode kalarepy z liśćmi
  • 3 łodygi selera naciowego
  • pół selera korzeniowego
  • 4 rzodkiewki
  • listek laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • puszka mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki oleju
  • łyżka masła klarowanego
  • świeża kolendra
  • sól
  • pieprz biały

Przygotowanie

1. Warzywa umyj. Seler naciowy, seler korzeniowy, rzodkiewki, kalarepę wraz z liśćmi pokrój w kostkę. Do garnka wlej olej, dodaj masło klarowane, podsmaż, dodaj obydwa rodzaje selera, kalarepę i rzodkiewkę (pozostaw kilka rzodkiewek), smaż chwilę, mieszając, zalej litrem wody, dodaj przyprawy, gotuj 20 minut.

2. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj 20 minut. Dodaj puszkę mleka kokosowego, gotuj kilka minut. Przed podaniem do zupy dodaj pokrojone w plasterki rzodkiewki, listki kolendry, sól i pieprz.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas