Zupa ziemniaczana z pulpetami
Aktualizacja
Zupa ziemniaczana z pulpetami jest tak sycąca, że wystarczy za cały obiad. A dodatkowo porcja ryb, które wciąż za rzadko pojawiają na naszym stole. Zupa ziemniaczana z pulpetami posmakuje każdemu wielbicielowi treściwych zup!
Włoszczyznę oczyść. Ryby spraw, odrzuć kręgosłupy i większe ości. Ogony, głowy i płetwy zalej 2 litrami wody.
Dodaj włoszczyznę, przyprawy, gotuj 40 min. Przecedź. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do wywaru, ugotuj.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Mięso ryb zmiel, dodaj jajko, cebulę i bułkę tartą, połącz, przypraw.
Z masy uformuj pulpeciki, obsmaż na oleju. Dodaj do zupy.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz również: