Zupa ziemniaczana z pulpetami

Aktualizacja

Zupa ziemniaczana z pulpetami jest tak sycąca, że wystarczy za cały obiad. A dodatkowo porcja ryb, które wciąż za rzadko pojawiają na naszym stole. Zupa ziemniaczana z pulpetami posmakuje każdemu wielbicielowi treściwych zup!

Zupa ziemniaczana z pulpetami jest idealna na chłodne wieczory
Zupa ziemniaczana z pulpetami jest idealna na chłodne wieczory123RF/PICSEL


Zupa ziemniaczana z pulpetami - przygotowanie

Włoszczyznę oczyść. Ryby spraw, odrzuć kręgosłupy i większe ości. Ogony, głowy i płetwy zalej 2 litrami wody.

Dodaj włoszczyznę, przyprawy, gotuj 40 min. Przecedź. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do wywaru, ugotuj.

Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Mięso ryb zmiel, dodaj jajko, cebulę i bułkę tartą, połącz, przypraw.

Z masy uformuj pulpeciki, obsmaż na oleju. Dodaj do zupy.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Zupa piwna na boczku z grzybamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas