Żurek w chlebie

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Jak to zrobić, żeby chleb nie przesiąkał? Ważny krok to podpieczenie go w piekarniku
Jak to zrobić, żeby chleb nie przesiąkał? Ważny krok to podpieczenie go w piekarniku123RF/PICSEL

Składniki

  • 600 g żeberek wieprzowych
  • 300 g białej kiełbasy
  • 100 g wędzonej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 500 g ziemniaków
  • 2-3 większe garście suszonych grzybów leśnych
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 5-6 chlebków do żurku
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 listki laurowe
  • olej
  • 400 ml zakwasu na żur
  • nać pietruszki lub inna zielenina do posypania
4
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na