Przepyszna sałatka Ewy Wachowicz na Wielkanoc. Przygotujesz ją w 10 minut!

Ewa Wachowicz na Wielkanoc poleca prostą, a pyszną sałatkę warstwową
Ewa Wachowicz na Wielkanoc poleca prostą, a pyszną sałatkę warstwową123RF/PICSEL

Zobacz również:

Sałatka na Wielkanoc z przepisu Ewy Wachowicz. Genialna w smaku i banalna w przygotowaniu

  • kapusta pekińska - 1/2 główki 
  • 2 pomidory
  • cebula - 1 sztuka
  • ogórek świeży - 1 sztuka
  • szczypiorek - 1 sztuka
  • 3 jajka
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 200 g sera żółtego
  • sól, pieprz do smaku

Jak przygotować wielkanocną sałatkę Ewy Wachowicz?

  • Jajka ugotować na twardo, obrać.
  • Ser żółty zetrzeć na tarce.
  • Kapustę pekińską poszatkować. 
  • Pomidory i ogórka pokroić w niewielką kostkę.
  • Cebulę posiekać drobno.
  • Warzywa układamy warstwowo w szklanej misce, zaczynamy od kapusty pekińskiej.
  • Na warstwach z warzyw posypać szczypiorek.
  • Jajka pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu.
  • Następnie polać warstwą majonezu i doprawić do smaku.
  • Na samym końcu posypać startym żółtym serem.
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?