Roladki ze szpinakiem
Najlepiej smakują z pieczonymi ziemniaczkami. Wprost idealne mięso na obiad.

Składniki
- 50 dag filetów z piersi kurczaka
- 45 dag liści szpinaku
- 1 kulka sera mozzarella
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła
- olej do smażenia
4 osób
Sposób przygotowania
1. Na patelni rozgrzej masło, lekko podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzuć umyte liście szpinaku. Przykryj i duś, aż całkowicie zwiędną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw do ostygnięcia.2. Piersi kurczaka opłucz i oczyść, rozbij delikatnie tłuczkiem. Następnie obsyp solą i pieprzem z obydwu stron. Na mięsie rozłóż przestudzony szpinak, przykryj startą na tarce lub rozkruszoną w palcach mozzarellą. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i smaż na małym ogniu (pod przykryciem) ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i świeżymi warzywami - pomidorami, roszponką.